вторник, 15 декември 2009 г.

ПОСЛАНИЕТО ДО ТИАТИРСКАТА ЦЪРКВА

№5
ЦЪРКОВНАТА ДИСПЕНСАЦИЯ
ОТКРОВЕНИЕ НА ЙОАНА – 1,2,3 ГЛАВИ

ПОСЛАНИЕТО ДО ТИАТИРСКАТА ЦЪРКВА ОТКР.2:18-29

УВОД: Това поздравление до църквата в гр. Тиатир е много важно, защото във него ние виждаме:

И З Л О Ж Е Н И Е

1. ОТКРОВЕНИЕ ЧЕ ИСУС ХРИСТОС Е БОЖИЯ СИН – 18 СТ.
Тук за първи път се споменава за Господ Исус Христос като Божий син ….. с това на църквата се напомня, че Христос няма земен или обикновен човешки произход, но той има небесен произход и като такъв той е спасител, примирител, ходатай. Църквата да не забрави, че между Бога и човека стои Божия Син – не човек, патриарх, папа, епископ …. Но Богочовекът с небесен произход – ИСУС ХРИСТОС и църквата трябва да го приеме като такъв.
А/. Той има очи като огнен пламък – с тези очи Христос вижда в тъмното, скритото, наблюдава живота на всеки един, какво човек изгражда в своето стоене пред Бога – злато, сребро, дърва или плява …. Пред очите на човек живота му може да е най добрия и най духовния, но само Божия син със своя поглед като огнен пламък просветлява и показва самата действителност. С този пламък той изгаря всичко което е плява, грях, съблазън….т.н
Б/. Краката му са като лъскава мед – С това църквата трябва да знае и да приеме Исуса като Божието правосъдие, Той е правдата на църквата, вижда всичко което се случва и най вярно и правдиво ще отсъди…..


2. И НА ТАЗИ ЦЪРКВА СЕ ПРЕДСТАВЯ, БОЖИЕТО ВСЕЗНАНИЕ – НЯМА НЕЩО, КОЕТО БОГ ДА НЕ ЗНАЕ – ТОЙ ЗНАЕ ВСИЧКО С НАЙ ГОЛЯМА ТОЧНОСТ И ПОДРОБНОСТ – 19 СТ.

А/. Знае ЛЮБОВТА И ВЯРАТА на тази църква – Любовта кога е сърдечна, искрена, И кога е лицемерна, с дежурна усмивка на лицето …….
Вярата, която идва чрез Божието слово, да ли е постоянна или е само за по време на нужда и болест… Вярата трябва да държи човека постоянно при нозете на Бога с покорност докле дойде господ да ни вземе…

Б/. Знае СЛУЖЕНИЕТО И ТЪРПЕНИЕТО на църквата - прави всичко за да покаже на хората Бога който ги обича, посвещава всичко за да се умножат спасените, в проповед, песен, жертва, на първо място е Исус --- ние сме само слуги за да вършим волята на този който ни обича и се грижи за нас – Исус Христос….

В/. Знае ПОСЛЕДНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ЦЪРКВАТА – живота на тази църква е по духовен отколко по преди, делата, работата за Бога са повече…..

3. БОЖИЕТО ВРЕМЕ – 21 СТ.
То не е време на осъждение, наказание, отхвърляни … но е време на милост, любов, прощение, спасение --- ДАЗОХ Й ВРЕМЕ ДА СЕ ПОКАЕ ---- Исус чака с търпение да се покаеш, да се промениш, да се научиш да кажеш както благослови ме така и най трудната дума – братко, сестро прости ми – съгреших. Такова време на примирение е Божието време ….






4. БОЖИЯТА ИЗВЕСТНОС – 23 СТ.
За мнозина Бог е известен с любовта си, милостта си, с чудеса, изцеления, благословения … тн.. Наред с тези неща църквата в Тиатиртрябва да знае че Бог е известен и с това, че Той изпитва вътрешностите и сърцата ….
Бог знае невидимите неща – това което още не се е случило и се крои в сърцето на човека, това което още не е излязло от него – то вече е знайно от бога и бог ще го изяви, ще покаже истинското вътрешно сърдечно състояние на човека ….

5. ПО ЦЕННАТА БОЖИЯ НАГРАДА ЗА ПАЗЕЩИТЕ СЕБЕ СИ ЗА ДА СЛУЖАТ НА БОГА – 26 – 28 СТ.

….. Ще даде ЗОРНИЦАТА - това е ИСУС – човек има нужда не от алкохол, цигари, пороци за да се промени и да стане по добър, а има нужда от ИСУСА – Той спасява, променя, прави човека добър и грижовен за ближния….

ПРИМЕРА: за жената и мъжа който казал на пастора – какво си направил с жена ми – тя се промени, и се грижи за мене…..

И ЗА ТЕБ ЛИ Е ТОВА ПОСЛАНИЕ – ПРИЕМИ ГО!

АМИН!

Пастор ИВАН ГЕОРГИЕВ – ОБЦ „ШАЛОМ” - ЯМБОЛ - 12.2009Г

Няма коментари: