четвъртък, 1 септември 2011 г.

Пришествия и възкръсения

ДВЕ ПРИШЕСТВИЯ И ДВЕ ВЪЗКРЕСЕНИЯ
ЕВР.9:27-28

УВОД: МНОЗИНА ГИ ВЪЛНУВА ВЪПРОСА ДА ВЪЗКРЪСЕНИЕТО ОТ МЪРТВИ, КАКТО И ПРИШЕСТВИЯТА НА ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС. ПОРАДИ СЛОЖНОСТТА И ВАЖНОСТТА НА ТЕМИТЕ, И НЕ РАЗБИРАНЕТО ОТ СТРАНА НА НЯКОИ, МНОЗИНА ПОПАДАТ ВЪВ ОБЪРКВАНЕ. ЗАТОВА С БОЖИЯНА БЛАГОДАТ ЩЕ СЕ ОПИТАМ ДА ОСВЕТЛЯ ТЕЗИ ВАЖНИ ИСТИНИ ЗА НАШИЯ ДУХОВЕН ЖИВОТ.

И З Л О Ж Е Н И Е

І. ОТНОСНО ПЪРВОТО ПРИШЕСТВИЕ НА ГОСПОД ИСУС
ХРИСТОС НА ЗЕМЯТА.

1. ТО ВЕЧЕ Е ФАКТ – ИЗПЪЛНЕН И СЪДЪРЖА:
А/ РОЖДЕНИЕТО МУ ОТ ДЕВИЦА
Б/ ЖИВОТА МУ КАТО БЕЗГРЕШЕН
В/ ИЗКУПИТЕЛНАТА МУ ЖЕРТВА ЗА ГРЕШНИЦИТЕ
ЧРЕЗ НЕГОВАТА СМЪРТ.
Г/ ВЪЗКРЪСЕНИЕТО МУ НА ТРЕТИЯ ДЕН
Д/ УСТАНОВЯВАНЕТО НА ЦЪРКВАТА МУ И
ОБЛИЧАНЕТО Я СЪС ВЛАСТ И ЦЕЛ ДО НЕГОВОТО
ВТОРО ИДВАНЕ НА ЗЕМЯТА.
Е/ НЕГОВОТО ВЪЗНЕСЕНИЕ НА 40 ДЕН ОТ
ВЪЗКРЕСЕНИЕТО МУ.
За Христовото първо идване на земята ние четем във:
Йоан 1:43-49…. Натанаил му отговори: Учителю, Ти си Божи Син, Ти си Израилев цар.

Исая 7:14… Затова сам Господ ще ви даде знамение:
Ето, девица ще зачне и ще роди син,
И ще го нарече Емануил {Т.е ., Бог с нас.}†.
9:6… Защото ни се роди Дете, Син ни се даде;
И управлението ще бъде на рамото Му; И името Му ще бъде:
Чудесен, Съветник, Бог могъщ, Отец на вечността, Княз на мира.

Числа. 24:17… Виждам го, но не сега;
Гледам го, но не отблизо; Ще излезе звезда от Якова,
И ще се въздигне скиптър от Израиля; -------- Изпълнено във:
Матея 2:1-2…. А когато се роди Исус във Витлеем Юдейски, в дните на цар Ирода, ето, мъдреци от изток пристигнаха в Ерусалим. И казаха: Где е Юдейският цар, който се е родил? защото видяхме звездата му на изток, и дойдохме да му се поклоним.

ПЪРВОТО ПРИШЕСТВИЕ НА ХРИСТОС НА ЗЕМЯТА ЗАПОЧВА СЪС НЕГОВОТО РОЖДЕНИЕ И ЗАВЪРШВА СЪС НЕГОВОТО ВЪЗНЕСЕНИЕ………………..
Със това приключва Неговото първо идване на земята, и сам Христос даде обещание за Второто Му идване на земята, което четем в Д.А. 1:11… ето, двама човека в бели дрехи застанаха при тях, които и рекоха: Галилеяни, защо стоите та гледате към небето? Тоя Исус, Който се възнесе от вас на небето, така ще дойде както Го видяхте да отива на небето.

ІІ. ДО ВТОРОТО ИДВАНЕ – ПРИШЕСТВИЕ НА ХРИСТОС
НА ЗЕМЯТА – ИМА:

1. ЦЪРКОВНА ДИСПЕНСАЦИЯ – СЛУЖЕНИЕТО НА
ЦЪРКВАТА, КОЕТО ЩЕ ЗАВЪРШИ С НАЧАЛОТО НА
ПЪРВОТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ.

2. ПЪРВОТО ВЪЗКРЪСЕНИЕ ЗАПОЧВА СЪС
ВЪЗКРЪСЕНИЕТО НА МЪРТВИТЕ – ПРАВЕДНИЦИ
ОТ СТАРИЯ ЗАВЕТ И ЦЪРКВАТА, КАКТО И
ГРАБВАНЕТО НА ЖИВИТЕ ОТ ЦЪРКВАТА.
І.Кор.15:51-52… Ето, една тайна ви казвам: Не всички ще починем, но всички ще се изменим, в една минута, в миг на око, при последната тръба; защото тя ще затръби, и мъртвите ще възкръснат нетленни, и ние ще се изменим.
І.Сол.4:16-17… Понеже сам Господ ще слезе от небето с повелителен вик, при глас на архангел и при Божия тръба; и мъртвите в Христа ще възкръснат по-напред; после ние, които сме останали живи, ще бъдем грабнати заедно с тях в облаците да посрещнем Господа във въздуха; и така ще бъдем всякога с Господа.

При това грабване ще се изпълни казаното от в Божието слово – двама ще бъдат на нивата….., две жени ще бъдат на мелницата…,
Двама ще бъдат в леглото….. единият ще се вземе, а другият ще остане…. Разбира се това ще се служи с тези които не са готови а
за Грабването.
ГРАБВАНЕТО И ВЪЗКРЪСЕНИЕТО НА МЪРТВИТЕ СВЕТИИ ОТ СТАРИЯ ЗАВЕТ И ЦЪРКОВНАТА ДИСПЕНСАЦИЯ Е ТАКА НАРЕЧЕНАТА – Ж Ъ Т В А…. Това е първата част на Първото възкръсение.

Всички въкръсени и грабнати от първата част на първото възкръсение, застават във небето пред Христовото съдилище за да получат награда за своята работа за Господа. Работата на всеки ще бъде изпитана чрез огън и на когото работата издържи ще получи НАГРАДА, а на когото не издържи няма да получи награда, но ще бъде СПАСЕН. Никой от това възкръсение и грабване няма да бъде осъден……………

След получаване на наградите в небето ще започне Сватбата на Христос с Неговата невяста….. на която ще присъстват всички светии от стария завет и църковната диспенсация.

3. НА ЗЕМЯТА ЗАПОЧВА ГОЛЯМАТА СКРЪБ.
Тя ще продължи 7 годинии земята ще бъде управлявана от Антихиста. През това време ще има войни, глад, мизерия, болести, язви…. И който иска да се спаси, ще трялва да плати със живота си…
Откр. 13:15-17… И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ.
И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име.

4. ВТОРАТА ЧАСТ НА ПЪРВОТО ВЪЗКРЪСЕНИЕ.

1. На края на Голямата скръб на земята и на края на Сватбата на Христос на небето – това означава, че колкото скръб има на земята толкова време ще има радост на небето, - ще започне възкръсението на праведниците от Голямата скръб, ония които са платили своето спасение със живота си,
ТОВА Е ВТОРАТА ЧАСТ НА ПЪРВОТО ВЪЗКРЪСЕНИЕ…

Откр.20:4… видях и душите на ония, които бяха
обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха….
Това възкръсение е така наречената БАБЕРКА, КОЯТО ЗАПОЧВА СЪС ХРИСТОВОТО ЯВЛЕНИЕ ИЛИ ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ НА ХРИСТОС НА ЗЕМЯТА………..

2. Веднага с края на Първото възкръсение – с Баберката, започва ЯВЛЕНИЕТО – ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ НА ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС НА ЗЕМЯТА.

Христос слиза със всички светии, побеждава антихриста – Откр.19:20… И звярът биде уловен, и с него лъжепророка, който бе извършил пред него знаменията, с които измами ония, които бяха приели белега на звяра, и които се покланяха на неговия образ; те двамата бяха хвърлени живи в огненото езеро, което гори с жупел.
Христос установява 1000 годишното царство.
При първото пришествие – Христос слезе ка раб, слуга, изкупителна жертва, а при Второто пришествие – Той идва във СЛАВА като победител и установява на земята 1000 годишното царство под негово управление.
Първото възкръсение започва със ВЪЗКРЪСЕНИЕТО НА СВЕТИИТЕ ОТ СТАРИЯ ЗАВЕТ И ЦЪРКОВНАТА ДИСПЕНСАЦИЯ КАКТО И ГРАБВАНЕТО НА ЖИВИТЕ ОТ ЦЪРКВАТА И ЗАВЪРШВА СЪС ВЪЗКРЪСЕНИЕТО НА МЪЧЕНИЦИТЕ ОТ ГОЛЯМАТА СКРЪБ.

СЪС ВЪЗКРЪСЕНИЕТО НА МЪЧЕНИЦИТЕ ОТ ГОЛЯМАТА СКРЪБ ЗАВЪРШВА ПЪРВОТО ВЪЗКРЪСЕНИЕ, КОЕТО Е ВЪЗКРЪСЕНИЕ ЗА ЖИВОТ И ЗАПОЧВА ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ НА ХРИСТОС СЪС ВСИЧКИ СВЕТИИ НА ЗЕМЯТА ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА 1000 ГОДИШНОТО ЦАРСТВО… Откр. 20:4-6… видях и душите на ония, които бяха обезглавени поради свидетелствуването си за Исуса, и поради Божието слово, и на ония, които не се поклониха на звяра, нито на образа му, и не приеха белега на челото си и на ръката си; и те оживяха и царуваха с Христа хиляда години.
Другите мъртви не оживяха докле не се свършиха хилядата години. Това е първото възкресение.
Блажен и свет оня, който участвува в първото възкресение; над такива втората смърт не ще има сила; а те ще бъдат свещеници Богу и на Христа и ще царуват с Него хиляда години.

От първото възкръсение - възкръсението и със мъчениците, никой няма да бъде осъден – ТЕ ВЪЗКРЪСВАТ ЗА ЖИВОТ!!!!

СЛЕД 1000 ГОДИШНОТО ЦАРСТВО ЩЕ ИМА ВТОРО ВЪЗКРЪСЕНИЕ НА ВСИЧКИ НЕПРАВЕДНИ ОТ ВСИМЧКИ ВРЕМЕНА, КОИТО ЩЕ БЪДАТ ОСЪДЕНИ И ХВЪРЛЕНИ В ОГНЕНОТО ЕЗЕРО – ТОВА Е ВТОРАТА СМЪРТ….;

ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
БРАТКО И СЕСТРО – ТИ А АЗ КЪДЕ ЩЕ БЪДЕМ!

01.09.2011Г., Ямбол, пастор ИВАН ГЕОРГИЕВ

Няма коментари: